Noi activitati economice se redeschid incepand cu 15 iunie

 Noi activitati economice se redeschid incepand cu 15 iunie
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a stabilit o serie de masuri ce sunt menite sa relaxeze restrictiile impuse de pandemia de coronavirus. Intre acestea se numara deschiderea mall-urilor, a piscinelor, a salilor de sport, dar si dispozitii ce au in vedere organizarea evenimentelor.

In plan economic, decizia CNSU prevede:

  • „Evenimentele private in spatii inchise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 20 persoane. Evenimentele private in spatii deschise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 50 persoane.
  • Se reiau activitatile de comercializare cu amanuntul a produselor si serviciilor in mall-uri. In interiorul centrelor comerciale NU se permite in continuare: activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu exceptia celor dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu asigurarea unei distante minime de 2 metri intre mese si cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiasi familii la o masa si/sau exploatarea locurilor de joaca, a salilor de jocuri si a cinematografelor.
  • Se instituie obligatia operatorilor economici care desfasoara activitati de jocuri de noroc, ingrijire personala, primire turistica cu functiuni de cazare, precum si activitati de lucru in birouri cu spatii comune in sistem deschis, de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei si mediului de afaceri si al ministrului sanatati.
  • Se deschid strandurile exterioare, piscinele exterioare, salilor de fitness, cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului si sportului si al ministrului sanatatii, in baza caruia isi pot desfasura activitatile.
  • Se reia activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de tratament balnear, cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului sanatatii.
  • Se permite desfasurarea activitatilor in crese, gradinite si after-school pe perioada vacantei de vara, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului educatiei si cercetarii, al ministrului sanatatii si al ministrului muncii si protectiei sociale”, se arata in comunicatul CNSU.
Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare