Negocieri de succes pentru fondurile alocate muncipiului Targu Jiu

 Negocieri de succes pentru fondurile alocate muncipiului Targu Jiu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Marcel Romanescu, primarul municipiului Targu Jiu, s-a aflat in aceasta saptamana la Bucuresti, la Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde s-au repartizat fondurile pentru exercitiul financiar 2020-2027.

Edilul a anuntat ca orasele mici vor primi un procent mai mare din fondurile europene alocate direct, ceea ce reprezinta un mare castig pentru orasul lui Brancusi. Mai mult, in exercitiul 2020-2027, orasul are repartizati 115 milioane de euro, dublu fata de perioada anterioara, cand suma a fost de 60 de milioane.

Am obtinut un avantaj important astazi, la negocierile pe care le-am avut la Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde am fost alaturi de directorul tehnic din cadrul Primariei Municipiului Targu Jiu, Marius Ionescu: 35% din fonduri alocate direct si 65% alocare in functie de numarul de locuitori. Ca reprezentant al municipiilor din zona Olteniei am reusit aceasta victorie importanta, in conditiile in care, initial procentele erau de 25% si 75%, fiind astfel avantajate municipiile cu un numar foarte mare de locuitori, in detrimentul nostru.

Pentru exercitiul 2020 – 2027 avem repartizata o suma de doua ori mai mare fata de data trecuta, adica 115 milioane de euro. In exercitiul trecut ni s-au alocat 60 de milioane, la care s-au mai adaugat inca 10 milioane de euro, suma rezultata ca urmare a faptului ca alte localitati nu au depus proiecte.

Negocierile au avut loc in prezenta domnului ministru al Fondurilor Europene, Marcel Bolos, cu care am avut si o discutie legata de spitalul pe care intentionam sa-l construim la Targu Jiu. Domnul ministru m-a asigurat ca proiectul pe care il vom propune se poate materializa curand si vom putea construi o astfel de unitate sanitara cu finantare europeana”, a transmis Romanescu pe un site de socializare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare