Municipiul Targu Jiu a obtinut finantarea pentru amenajarea unei zone de agrement

 Municipiul Targu Jiu a obtinut finantarea pentru amenajarea unei zone de agrement
Distribuie sa vada si prietenii tai

Primaria municipiului Targu Jiu, a castigat un proiect european de peste 2,6 milioane euro pentru amenajarea unei zone de agrement in cartierul Narciselor, pe o suprafata de teren de peste 11 hectare. Contractul a fost semnat la inceputul lunii noiembrie la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Craiova.

Vor fi cateva mii de arbusti si pomi ornamentali in zona. Isi va schimba in totalitate configuratia actuala. Va fi o scena care va ramane acolo, un fel de teatru de vara. Este o suprafata foarte mare. (…) Odata cu realizarea acestui spatiu de agrement in zona Narciselor, toate aceste opere pe care le vedeti astazi insirate pe raza municipiului Targu Jiu, poate cu exceptia catorva, inclusiv cele de la Barsesti, realizate in tabara de anul trecut vor fi amplasate in zona Narciselor. Avem sute de opere”, a declarat primarul din Targu Jiu, Marcel Romanescu.

Concret, investitia presupune reconversia a 117.816,60 mp teren degradat situat in nord-estul municipiul Targu Jiu si refunctionalizarea acestuia prin transformarea in zona verde si de agrement. Totodata, proiectul prevede si crearea unor facilitati de recreere (loc de joaca, amfiteatru, spatiu inchiriere biciclete) pe o suprafata de 1.253 mp. Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Prioritatea de investitii 4.2, Obiectivul Specific – ’’Reconversia si refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile resedinta de judet”.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare