Modificari importante la legea educatiei

 Modificari importante la legea educatiei
Distribuie sa vada si prietenii tai

Numarul elevilor dintr-o clasa va fi mai mic decat in prezent. Un proiect de lege care modifica legea educatiei nationale, arata ca numarul de elevi intr-o clasa va scadea. Legea arata ca in invatamantul primar o clasa va cuprinde in medie 17 elevi, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 22.

Proiectul de lege prevede ca, in invatamantul preuniversitar, formatiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, dupa cum urmeaza:

a) educatia anteprescolara [cresele]: grupa cuprinde in medie 6 copii, dar nu mai putin de 3 si nu mai mult de 8. Pana acum, legea prevedea maximum 9 copii in grupa de cresa.

b) invatamantul prescolar [gradinitele]: grupa cuprinde in medie 12 prescolari, dar nu mai putin de 6 si nu mai mult de 17. Pana acum, legea prevedea maximum 20 de copii in grupa de gradinita.

c) invatamantul primar: clasa cuprinde in medie 17 elevi, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 22. Pana acum, legea prevedea maximum 25 de elevi in clasa in invatamantul primar.

d) invatamantul gimnazial: clasa cuprinde in medie 22 elevi, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 26. Pana acum, legea prevedea maximum 30 de elevi in clasa in invatamantul gimnazial.

e) invatamantul liceal si profesional: clasa cuprinde in medie 22 de elevi, dar nu mai putin de 12 si nu mai mult de 26. Pana acum, legea prevedea maximum 30 de elevi in clasa in invatamantul liceal si profesional.

e1) invatamantul dual: clasa cuprinde medie 22 de elevi, dar nu mai putin de 12 si nu mai mult de 26.

Legea mai prevede si decontarea navetei scolare si gratuitate pentru elevi la accesul la muzee, concerte, teatru, opera sau film.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare