Modernizarea rapida a infrastructurii rutiere este vitala pentru mediul economic gorjean

 Modernizarea rapida a infrastructurii rutiere este vitala pentru mediul economic gorjean
Distribuie sa vada si prietenii tai

Desfasurarea in bune conditii a oricarui tip de activitate economica, intr-un mediu extrem de competitiv si pe o piata foarte diversificata, este conditionata in primul rand de existenta sau dimpotriva de absenta unei infrastructuri rutiere care sa inlesneasca schimburile economice.

De-a lungul timpului, producatorii si distribuitorii locali au fost mereu dezavantajati de acest aspect, atat prin calitatea drumurilor, cat si prin distanta prea mare de parcurs, intr-un interval de timp si mai mare, de la cel mai apropiat aeropot pana la locatiile vizate in Gorj.

Alaturi de productie si distributie, o alta victima a lipsei unor sosele, piste pentru biciclete si chiar trasee pentru promenada, este turismul. Oricat de interesante ar fi obiectivele turistice si peisajele pe care Gorjul le are de aratat turistilor, slaba calitate a infrastructurii ii demotiveaza pe cei din urma sa revina in Gorj sau sa petreaca foarte mult timp in zona.

S-a gasit solutia de finantare pentru drumul expres Targu-Jiu – Ramnicu Valcea (Autostrada A1)  

Finanțarea pentru aceasta investiție este posibilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare, care va fi disponibil din 2021. De asemenea, pentru acest proiect de infrastructură de mare anvergură va fi înființată o asociație împreună cu județul vecin pentru susținerea investiției.

Drumul expres Targu-Jiu – Craiova este o investi­tie esen­tiala pentru cresterea accesibilitat­ii în Gorj. Proiectul a fost deblocat de Guvernul condus de Ludovic Orban, iar licita­tia pentru studiul de  fezabilitate si proiectare a fost deja atribuita.

Consiliul Judet­ean Gorj va face demersuri pentru accelerarea acestor lucrari astfel incat drumul sa fie construit cât mai repede. Insa pentru conectarea jude­ului Gorj cu restul ­tarii este nevoie de mai multe investi­tii in infrastructura rutiera.

In acest sens, candidatul PNL – IULIAN-VASILE POPESCU a inceput discut­iile pentru demararea unui proiect de construire a unui drum expres Targu-Jiu – Ramnicu Valcea, in varianta asocierii cu judetul Valcea.

Investitiile in trasee dedicate bicicletelor – dorite de cetateni si atractive pentru turisti

Un numar tot mai mare de cetateni ai Gorjului si-au exprimat adesea interesul pentru ca in judet sa fie realizate trasee dedicate bicicliestilor. Investi­iile in piste de bicicleta si trasee parcurse cu bicicleta sunt deci dorin­te ale acestora, insa beneficiul poate fi unul si mai mare din punct de vedere economic. Unele  dintre aceste trasee pot deveni adevarate puncte de atract­ie turistica.

Candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean Gorj – IULIAN-VASILE POPESCU are in plan realizarea unui traseu Targu-Jiu – Hobit­a -“Drumul lui Brancusi” si conexiunea Targu-Jiu-lui cu ruta Via Transilvanica, care vine din Serbia prin Drobeta Turnu- Severin si ajunge în Transilvania.

Investitia intr-un aerodrom/aeroport – un pas ulterior pentru dezvoltarea judetului

Un antreprenor din Targu-Jiu a construit, cu fonduri proprii, un aerodrom in Barza, comuna Danesti, investi­tia fiind de mare ajutor, insa este nevoie de un  aerodrom cu mai multe facilitat­i pentru a acoperi nevoile mediului de afaceri. IULIAN-VASILE POPESCU da drept exemple de urmat in privinta realizarii logisticii pentru transportul aerian, obiectivele din Caransebes si din Brasov.

Reabilitarea si intretinerea drumurilor judetene – o nevoie mereu actuala

Drumurile judet­ene, odata modernizate, trebuie intretinute si reabilitate, iar acest aspect constituie o activitate obligatorie pe agenda viitorului Consiliu Judetean Gorj, prezidat de IULIAN-VASILE POPESCU. Alaturi de proiectele mari de infrastructura precum drumurile expres Targu – Jiu – Craiova si Targu-Jiu- Ramnicu Valcea, este avuta in vedere si reabilitarea a 120 km de sosea, aici fiind vizate drumuri care leaga diverse comunitat­i din Gorj.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare