Ministrul Mediului anunta fonduri europene de 200 milioane de euro pentru firmele mici de exploatare forestiera

 Ministrul Mediului anunta fonduri europene de 200 milioane de euro pentru firmele mici de exploatare forestiera
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Mediului a anuntat ca firmele mici de exploatari forestiere vor fi sprijinte financiar cu 200 de milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene. Sumele se vor acorda in granturi de cate 200 de mii de euro, a precizat institutia.

S-au purtat discutii cu Ministerul Fondurilor Europene (MFE) si s-a obtinut acordul de principiu pentru circa 200 milioane euro, ca sprijin financiar pentru firmele mici de exploatari forestiere. Astfel, sumele se vor acorda in granturi de cate 200.000 de euro, iar pentru derularea cu usurinta a finantarii se va desemna Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) ca Organism de Implementare”, a anuntat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, intr-un comunicat al Ministerului.

De asemenea, se vor cauta solutii si se vor aloca sume si pentru sectorul de prelucrare primara a lemnului, silvoturism si infrastructura forestiera.

Ministerul Mediului precizeaza ca, in urma analizarii prevederilor draftului Regulamentului Uniunii Europene, care vizeaza sprijinul acordat prin intermediul Politicii Agricole Comune in perioada 2021-2027, au fost identificate o serie de oportunitati privind finantarea sectorului forestier, prin intermediul fondurilor FEADR.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare