Ministrul Economiei anunta restructurari in cadrul Complexului Energetic Oltenia

 Ministrul Economiei anunta restructurari in cadrul Complexului Energetic Oltenia
Distribuie sa vada si prietenii tai

Un numar de 4.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia se vor pensiona in urmatorii 4 ani, ceea ce reprezinta o restructurare naturala a companiei, a declarat ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Am avut o discutie cu directoratul de acolo, nu cred ca (angajatii, n.r.) isi vor pierde (locurile de munca, n.r.). Mi-au zis ca in urmatorii 4 ani, pe cale naturala, 4.000 de oameni de la CEO vor pleca la pensie. Practic acolo chiar am avea o problema daca nu am face lucrurile acestea. Daca 4.000 de oameni, care inseamna o treime din oamenii de acolo, se duc la pensie, practic va fi o restructurare naturala din punctul acesta de vedere, s-ar putea sa fie nevoie de angajari la Complexul Energetic Oltenia. (..) Sunt 4.000 de angajati din cam 12.500 si ceva, deci cam o treime„, a afirmat ministrul la ZF Power Summit.

Ministrul a apreciat ca acest context ar putea favoriza tranzitia CEO de la folosirea de carbune la gaze naturale si ca in urmatorii 6 ani contributia energiei produse din carbune in totalul productiei de energie electrica din Romania va scadea cu 5% sau 10%.

S-ar putea sa nu necesite mai multi oameni, s-ar putea sa fie nevoie de mai putini oameni, pentru ca in momentul in care operezi o centrala pe gaz ai nevoie cam de o treime din oamenii care opereaza o centrala pe carbune, deci s-ar putea ca sa se suprapuna toate lucrurile acestea si sa fie pentru CEO un caz fericit si sa nu fie nevoie nici de angajari, nici de disponibilizari. (…)

Pana in 2026, practic inlocuim la CE Oltenia 1.370 (de megawati, n.r.) de productie de energie electrica pe baza de carbune cu 1.480 (de megawati, n.r.) pe baza de gaz, plus 300 de megawati solari, deci, practic, cred ca balanta energetica a Romaniei se va muta, probabil ca vom avea carbune un 10-15%, vom avea gaz 30-40%, vom avea hidro un 20%, nuclearul va fi acelasi. In orice caz, productia pe baza de carbune va fi undeva intre 10 si 15%, de unde acum e la 25%„, a precizat Virgil Popescu.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare