Ministerul Finantelor Publice extinde serviciile in „Spatiul Privat Virtual”

 Ministerul Finantelor Publice extinde serviciile in „Spatiul Privat Virtual”
Distribuie sa vada si prietenii tai

Prin serviciul „Spatiul Privat Virtual” puteti sa va informati asupra obligatiilor fiscale pe care le aveti neplatite, puteti verifica cum declara angajatorul Dumneavoastra contributiile de asigurari sociale si multe altele.

Pentru eficientizarea comunicarii, imbunatatirea transparentei si reducerea birocratiei ANAF, MFP a decis extinderea exploatarii potentialului Spatiului Privat Virtual ca instrument de relationare directa cu fiecare contribuabil la bugetul de stat. In acest sens, in SPV vor fi disponibile: chestionarele intocmite de persoanele fizice la sosirea si/sau plecarea in/din Romania; notificarile privind rezidenta persoanelor fizice; declaratiile de inregistrare fiscala; cererile pentru eliberarea Certificatului de rezidenta fiscala; certificatele de rezidenta fiscala; cererile de restituire; cererile de atribuire a numarului de ordine din Registrul de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judet/municipiul Bucuresti sau a numarului unic de identificare din aplicatia informatica a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si a certificatului de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale; evidenta creantelor fiscale„, se arata intr-un comunicat al MFP.

In vederea facilitarii accesului la serviciul Spatiul Privat Virtual a fost eliminata verificarea la ghiseu a semnaturii olografe a persoanei reprezentate. In acelasi timp s-a creat posibilitatea identificarii in strainatate, la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale Romaniei, a persoanelor fizice in scopul inregistrarii acestora ca utilizatori ai serviciului Spatiul Privat Virtual” (SPV). Serviciul este usor de accesat, gratuit si disponibil 24 de ore din 24, atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice sau entitatilor fara personalitate juridica.

Instructiunile privind inrolarea in Spatiul Privat Virtual sunt disponibile pe site-ul ANAF, la urmatorul link: https://bit.ly/2WGgNLq

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare