Ministerul Finantelor propune amanarea ratelor la banci timp de 9 luni

 Ministerul Finantelor propune amanarea ratelor la banci timp de 9 luni
Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Citu va propune ca plata ratelor la creditele bancare sa poata fi amanata pentru maximum noua luni, la cererea clientilor. Masura va fi implementata printr-o ordonanta de urgenta care va fi prezentata in sedinta de Guvern de joi.

Ministrul a declarat ca masura se aplica atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoaneje juridice, adaugand ca nu e nevoie de niciun fel de hartie doveditoare pentru amanarea platii ratelor, aceasta formula fiind adoptata pentru a nu crea probleme suplimentare de tip birocratic. Ministrul a subliniat ca nu este vorba despre stergerea ratelor ci doar despre o pasuire care se va extinde si dupa perioada de urgenta.

Am discutat aceasta propunere cu BNR si sistemul bancar. Bancile nu vor avea probleme de finantare. Nu exista nici un fel de limita in ceea ce priveste tipul de credit, amanarea se va face doar la cererea clientilor. Se va aplica intregului sistem bancar”, a mai declarat Florin Citu.

Ministrul Finantelor a mai spus ca nu va exista pericolul ca, dupa incheierea perioadei de gratie, clientii sa fie obligati sa plateasca intr-o singur luna mai multe rate cumulate.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments