Ministerul Finantelor continua programul TEZAUR si in luna mai

 Ministerul Finantelor continua programul TEZAUR si in luna mai
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Finantelor emite doua noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1 si 3 ani si dobanzi de 2,95% si, respectiv, 3,35%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate intre 5-26 mai 2021 de la unitatile Trezoreriei Statului si intre 5-24 mai 2021 pentru mediul rural si 5-25 mai 2021 pentru mediul urban prin Compania Nationala Posta Romana.

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans.

Am cautat sa oferim o varianta de economisire avantajoasa pentru populatie, de aceea vom mentine politica dobanzilor atractive prin acordarea unei prime apropiatã de nivelul maxim permis de cadrul legal, respectiv 100 de puncte de baza, concomitent cu neimpozitarea castigurilor aferente acestor titluri de stat. Incurajez persoanele fizice care dispun de lichiditati sã subscrie pentru titlurile TEZAUR prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului sau ale Postei Romane„, a declarat ministrul Finantelor, Alexandru Nazare.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare