Ministerul Educatiei si Cercetarii si Narada lanseaza platforma „Reactie pentru educatie”

 Ministerul Educatiei si Cercetarii si Narada lanseaza platforma „Reactie pentru educatie”
Distribuie sa vada si prietenii tai

Initiativa „Reactie pentru educatie”, sustinuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii si initiata de Narada, cu sprijinul Cora Romania, lanseaza o platforma digitala prin intermediul careia tehnologia poate ajunge la profesorii si elevii din comunitatile dezavantajate.

“Reactie pentru educatie” este un plan de interventie, structurat pe doua dintre cele mai plauzibile scenarii posibile a evolutiei situatiei privind suspendarea cursurilor in scoli.

Am pus cap la cap resursele de care dispunem, pornind de la avantajele stiintei si tehnologiei, canalele de comunicare, pana la comunitatea de voluntari si companii, pentru a veni in intampinarea profesorilor ce cauta acum solutii de a ramane aproape de elevii lor”, spune Andra Munteanu, co-fondator Narada, organizatie care cauta si implementeaza solutii rapide si eficiente de modernizare a educatiei.

Reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii au anuntat ca pe platforma narada.online vor fi disponibile spatii de lucru pentru fiecare dintre aplicatiile digitale folosite de profesori in predarea la distanta. Acest spatiu virtual are capacitatea de a oferi sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice in familiarizarea cu aplicatiile, platformele si software-urile educationale disponibile gratuit.

Incepand cu 1 aprilie, in cadrul platformei digitale, prin intermediul NaradiX, vor fi generate clase digitale sustinute de oameni de afaceri, personalitati din showbiz, profesori si traineri. Totodata vor fi abordate subiecte de interes, cu referire la aceasta perioada in care a fost instituita stare de urgenta din cauza epidemiei de coronavirus.

In contextul actual, mai mult decat oricand, oamenii s-au solidarizat in jurul educatiei. Initiativa “Reactie pentru educatie” vine sa contribuie in aceasta perioada in care, desi despartiti unii de altii, invatarea trebuie sa continue. Imi doresc ca acest moment sa deschida drumul prin care tehnologia in educatie sa fie accesibila tuturor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare