Ministerul Educatiei acorda stimulente financiare pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat

 Ministerul Educatiei acorda stimulente financiare pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat
Distribuie sa vada si prietenii tai

Elevii care au obtinut performanta mediei 10 la Bacalaureat sau Evaluare Nationala in acest an vor primi bani de la Guvern. Un proiect in acest sens este in consultare publica, la Ministerul Educatiei.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala vor primi un stimulente financiar de 1000 de lei, iar cei de clasa a XII-a vor primi 3.000 de lei.

Se aproba acordarea de stimulente financiare in valoare de 1000 de lei fiecarui absolvent al clasei a VIII-a care a obtinut media 10 la evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a – 2020. Se aproba acordarea de stimulente financiare in valoare de 3000 de lei fiecarui absolvent de liceu care a obtinut media 10 la examenul national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020„, se mentioneaza in hotararea de Guvern.

In anul 2020, un numar de 315 absolventi de liceu au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat (307 la examenul de bacalaureat comun si 8 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2020, iar 892 absolventi de clasa a VIII-a au obtinut media 10 la evaluarea nationala.

In judetul Gorj ar urma sa primeasca aceste stimulente financiare sapte absolventi de liceu si opt absolventi de gimnaziu.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare