Mastercard a majorat limita pentru platile contactless fara PIN

 Mastercard a majorat limita pentru platile contactless fara PIN
Distribuie sa vada si prietenii tai

Mastercard a anuntat un demers important pentru clientii care platesc contactless. Decizia vine pe fondul sfaturilor de distantare sociala si evitarea contactului cu alte persoane.

Mastercard a majorat limita pentru platile contactless fara PIN si in Romania, alaturi de alte 28 de tari care aplica aceasta masura. In tara noastra limita este acum de 200 de lei, fata de 100 lei anterior.

Mastercard a lansat o serie de initiative la nivel european, care au condus la o crestere masiva a utilizarii cardurilor contactless si a dispozitivelor mobile pentru efectuarea platilor, astfel ca 75% din totalul de tranzactii efectuate in prezent cu carduri Mastercard in Europa sunt contactless. Majorarea limitei de plata contactless inseamna ca detinatorii de carduri si comerciantii vor putea in curand sa proceseze mai multe plati rapid si sigur, fara a mai fi necesara introducerea codului PIN sau utilizarea de numerar.

Mastercard a initiat inca de la 12 octombrie 2018 procesul de ajustare a terminalelor de plata pentru o compatibilitate deplina cu tehnologia contactless de la 1 ianuarie 2020, intelegand potentialul si importanta acestui mod de plata. Am vazut cu totii cat de rapid au adoptat consumatorii platile contactless ca modalitate preferata de plata zilnica, dat fiind ca la finalul ultimului trimestru din 2019 peste 9 din 10 tranzactii realizate cu cardurile Mastercard erau contactless”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania & Croatia.

Unele tari adopta permanent noile majorari a limitei pentru plati contactless, in timp ce altele pun in aplicare cresteri temporare ale limitei, pentru a-si ajuta cetatenii sa plateasca mai usor in aceasta perioada dificila provocata de pandemia de coronavirus.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare