Masini noi ce pot fi cumparate prin programul Rabla

 Masini noi ce pot fi cumparate prin programul Rabla
Distribuie sa vada si prietenii tai

Incepand cu 28 octombrie, masinile folosite la drive test vor fi considerate noi si vor putea fi achizitionate prin Rabla Plus. In aceasta categorie intra si masinile electrice si hibride plug-in ce au fost inmatriculate pentru drive test si rulate in acest scop.

Ordinul MMAP nr. 1.867/2020 prevede includerea in categoria masinilor ce pot fi achizitionate prin programul Rabla Plus a masinilor electrice sau hibride plug-in folosite pentru drive-test.

Potrivit actului normativ, nu orice masina electrica sau hibrida folosita la drive-test va putea fi cumparata prin Rabla Plus, ci doar cele inmatriculate pentru drive-test sau demo cu cel mult 6 luni inainte de data vanzarii si care nu depasesc 6.000 km parcursi.

O alta conditie pe care trebuie s-o bifeze o masina folosita la drive-test pentru a putea fi cumparata prin Rabla Plus este ca ea sa fie comercializata, dupa cum stabileste ordinul aparut recent, “de catre producatorul validat, respectiv de catre punctul de lucru/agentul/partenerul autorizat, declarat in cererea de validare, in calitate de prim proprietar”.

Astfel, in aceste conditii, masinile pot fi considerate aproape noi, fiind foarte putin depreciate din punct de vedere al uzurii fizice si morale, iar cumparatorii acestora pot beneficia, pe langa banii de la stat, de o reducere de pret suplimentara, in baza faptului ca e o masina rulata.

Programul Rabla Plus da posibilitatea celor interesati sa-si cumpere masini noi pur electrice sau electrice hibride sa ceara de la stat, in functie de caracteristicile masinii ce urmeaza sa fie cumparata, ecotichete de pana la 45.000 RON.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare