Masca revolutionara realizata de un startup

 Masca revolutionara realizata de un startup
Distribuie sa vada si prietenii tai

O masca de protectie transparenta si biodegradabila, inventata de un grup de cercetatori elvetieni, isi propune sa rezolve problemele care ies la iveala la folosirea actualelor masti chirurgicale.

De cand cu masurile de preveniree a raspandirii noului coronavirus, actualele masti disponibile pe piata ridica „obstacole majore in comunicare” pentru „unele segmente ale populatiei, cum sunt copiii, batranii si persoanele cu deficiente de auz”, se arata intr-un comunicat.

Cercetatorii de la École Polytechnique Fédéral din Lausanne si Laboratoarele Federale Elvetiene pentru Stiintele si Tehnologia Materialelor au lucrat la crearea unei masti transparente si sigure, proiect la care au lucrat timp de doi ani. Totodata, acesta ii permite persoanei care poarta masca sa respire.

Cercetatorii si-au facut recent un startup, denumit HMCARE, care a finalizat acum o runda de strangere de fonduri de 1 milion de franci pentru a dezvolta si a scoate pe piata produsul rezultat din cercetare.

Mastile HelloMasks, cum au fost numite, sunt realizate din material biodegradabil. Dupa ce sunt folosite, acestea pot fi reciclate, iar daca ajung sa fie aruncate in natura se descompun.

In urma finantarii atrase, startup-ul HMCARE sustine ca e gata sa inceapa procesul industrial, pentru ca noile masti sa fie lansate pe piata la inceputul anului 2021.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare