Magazinele din mall-uri se inchid! Exceptie fac magazinele alimentare si farmaciile

 Magazinele din mall-uri se inchid! Exceptie fac magazinele alimentare si farmaciile
Distribuie sa vada si prietenii tai

Societatile comerciale care functioneaza in centrele comerciale de tip mall, cu exceptia magazinelor alimentare si a farmaciilor, vor suspenda contractele de inchiriere ale magazinelor pe intreaga durata a starii de urgenta, dar si contractele individuale de munca ale lucratorilor comerciali pe perioada instituirii starii de urgenta, a anuntat Organizatia Patronala a Retailerilor din Romania.

Retailerii care functioneaza in centrele comerciale de tip mall – cu exceptia magazinelor alimentare si a farmaciilor – vor pune in aplicare urmatoarele masuri preventive: 1. Invocarea Pandemiei COVID-19 ca un eveniment fortuit ce reuneste atat forta majora, cat si cazul fortuit si, pe cale de consecinta, in temeiul Art.1.351 si 1.271 din Codul Civil, suspendarea contractelor de inchiriere ale magazinelor din centrele comerciale de tip mall pe intreaga durata a starii de urgenta decretate incepand cu data de 16.03.2020; 2. Invocarea Pandemiei COVID-19 ca un eveniment fortuit ce reuneste atat forta majora cat si cazul fortuit si, pe cale de consecinta, in temeiul art. 50 din Codul Muncii, suspendarea contractelor individuale de munca ale lucratorilor comerciali din magazinele aflate in centrele comerciale de timp mall pe intreaga durata a starii de urgenta decretate incepand cu data de 16.03.2020”, se mentioneaza in comunicatul celor de la RORETAIL.

Riscul unui colaps economic pentru toata industria de retail este iminent, neexistand, cel putin temporar, niciun remediu pentru aceasta situatie si niciun pachet de masuri pentru redresarea economica a companiilor din domeniu, sustine RORETAIL.

Organizatia Patronala a Retailerilor din Romania – RORETAIL este o asociatie care grupeaza peste 500 de magazine din Romania. Acestea comercializeaza aproximativ 100 de branduri nationale si internationale, avand peste 3.000 de angajati.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare