Liceenii gorjeni pot aplica pentru burse de studiu in SUA

 Liceenii gorjeni pot aplica pentru burse de studiu in SUA
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ambasada Statelor Unite in Romania, alaturi de Consiliile Americane pentru Educatie Internationala invita liceeni cu cetatenie romana sa participe la programul FLEX – Future Leaders Exchange Program 2021-2022.

Programul educational FLEX este finantat de catre Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii si isi propune sa ofere liceenilor din Romania ocazia de a locui impreuna cu o familie americana si de a studia la un liceu american pe parcursul anului academic 2021-2022. Participarea la Programul FLEX, aflat acum in al 6-lea an de existenta in Romania este GRATUITA.

In 2021-2022, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor invata in SUA in cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane si va studia intr-un liceu american, avand toate costurile acoperite prin program. La intoarcerea in Romania, anul de liceu petrecut in SUA poate fi recunoscut si echivalat.

Competitia este deschisa liceenilor care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative:

  • au cetatenie romana;
  • sunt nascuti intre 15 iulie 2003 si 15 iulie 2006;
  • sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiaza limba engleza in liceu;
  • indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat in SUA mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani.

Programul FLEX este un program recunoscut de Ministerul Educatiei. Anul de liceu urmat in SUA poate fi recunoscut la intoarcerea in Romania, daca se prezinta toate documentele solicitate de catre CNRED si se respecta procedurile aferente

Pentru mai multe detalii: https://americancouncils.ro/

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare