Lansare de carte la Muzeul National „Constantin Brancusi”

 Lansare de carte la Muzeul National „Constantin Brancusi”
Distribuie sa vada si prietenii tai

Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National Constantin Brancusi si Asociatia Excelsior pentru Excelenta in Educatie organizeaza in aceasta saptamana, evenimentul de lansare a volumului “Gorjul istoric si pitoresc” de Alexandru Stefulescu, cu acest prilej marcandu-se si implinirea a 165 de ani de la nasterea istoricului si profesorului Alexandru Stefulescu.

Dupa aparitia in 2020 a volumului “Istoria Targu-Jiului”, proiectul continua munca de recuperare a scrierilor lui Alexandru Stefulescu. Reeditarea volumului mentionat, aparut initial in 1904, reprezinta un efort de reimprospatare a memoriei cititorilor, amintind de rolul decisiv pe care l-a avut profesorul in intemeierea Muzeului Gorjului si de importanta lucrarilor semnate de acesta.

La eveniment, alaturi de directoarea institutiei gazda , Denisa Suta, vor mai participa directorul MNLR, Ioan Cristescu, presedintele executiv al Asociatiei Excelsior, Alin Popescu si presedintele Fundatiei Colegiului National de Aparare, Cristian Vasile Petcu

Activitatea de istoric si monografist a lui Alexandru Stefulescu se inscrie intr-o traditie reprezentata de dascali si preoti de multe ori neglijati pentru activitatea lor, dar care, in Bucovina, in Transilvania si in Banat, au incercat si au reusit sa consemneze locuri, persoane si fapte din trecutul unor asezari sau regiuni, pentru a pune opreliste uitarii si, implicit, pentru a servi comunitatii.

Prin reeditarea lor, nu incercam sa oferim cititorilor doar o fapta de istorie, dar si sa readucem interesul pentru istoria acestor locuri si a oamenilor, sa impulsionam realizarea de noi studii si, de ce nu, sa provocam o apropiere de trecut prin interpretari sociologice si antropologice, nu doar istorice”, a declarat prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului National al Literaturii Romane.

Publicul este asteptat joi, 12 mai 2022, la sediul Muzeului National “Constantin Brancusi” din Targu Jiu (Strada Victoriei, Numarul 2), la ora 17:00.

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments