IULIAN-VASILE POPESCU – antreprenorul care de ani de zile sprijina tinerii si performanta educationala in Gorj

 IULIAN-VASILE POPESCU – antreprenorul care de ani de zile sprijina tinerii si performanta educationala in Gorj
Distribuie sa vada si prietenii tai

Tinerii reprezinta astazi profilul ideal de contribuabil si resursa umana de care are nevoie orice judet pentru a se dezvolta. Privind catre cele mai dezvoltate orase din tara–Cluj, Oradea, etc.–descoperim un element central si comun–oportunitatile pe piata muncii, sistemele sanitare si educationale performante, cu care acestea au atras tinerii cei mai valorosi din toate colturile tarii. Acestia sunt cei care generand plus valoare prin munca inalt calificata, au un aport major si incontestabil la bugetele administratiilor locale.

In acest fel, alaturi de standardul ridicat de viata la populatiei tinere, varstnicii si toate grupurile vulnerabile din punct de vedere social, se bucura de o protectie sociala mult mai ridicata decat zone slab dezvoltate precum Gorjul.

 

„Educatia nu este o pregatire pentru viata, ci e insasi viata.” – John Dewey

Sub acest dicton, prin Asociatia Excelsior pentru Excelenta in Educatie, IULIAN-VASILE POPESCU, desfasoara deja de ani buni proiecte prin fonduri europene, ai caror beneficiari directi sunt tinerii elevi si student din Gorj.

Experienta in domeniul educatiei, dobandita de catre Iulian-Vasile Popescu, prin intermediul acestor proiecte, alaturi de buna cunoastere a problemelor reale cu care se confrunta sistemul de invatament gorjean, dar si feedback-ul pozitiv al beneficiarilor proiectelor sale, fac din antreprenorul gorjean, candidatul cu programul cel mai realizabil din punct de vedere al propunerilor pentru tineri si educatia acestora.

Sunt prea multi ani in care administratia locala a ignorat si a subestimat puterea si opinia tinerilor

Infiintarea unui centru de tineret reprezinta primul punct pe agenda lui Iulian Popescu, pentru a crea un nucleu generator de idei si coeziune sociala in randul tinerilor.

In urmatorii patru ani, Consiliul Judetean Gorj sub conducerea lui Iulian-Vasile Popescu se va concentra pe repararea relatiei cu locuitorii, si in special cu tinerii.

Pentru inceput, Consiliul Judetean Gorj va obtine fonduri europene pentru infiintarea unui spatiu creativ, dedicat evenimentelor de tineret. Un centru de tineret este esential pentru activarea adolescentilor si crearea unei legaturi cu comunitatea.

Finantarea ideilor de proiecte pentru tineret

Iulian Popescu, alaturi de echipa sa, vizeaza crearea unui fond pentru sustinerea proiectelor organizatiilor de tineret sau a grupurilor de initiativa, cu scopul de a atrage tinerii si a-i implica in dezvoltarea locala. De asemenea, Consiliul Judetean Gorj se va implica in sportul gorjean, in special la centrele de copii si juniori.

Motivarea elevilor si profesorilor

Performanta in educatie trebuie apreciata, sustinuta si motivata. Asadar candidatul PNL la conducerea Consiliului Judetean Gorj, considera prioritara motivarea elevilor si a profesorilor indrumatori pentru rezultatele obtinute la olimpiade si sustinerea acestora in activitati extrascolare cu o implicare scoala-comunitate locala.

Facilitarea unor stagii de practica pentru elevi – esentiala pentru a pune in practica cunostintele insusite

Consiliul Judetean Gorj se va implica activ pentru a facilita realizarea unor parteneriate intre scoli si diverse entitati publice sau private din judetul Gorj, cu scopul de a da elevilor posibilitatea de a isi efectua stagiile de practica elevi in domeniile economic, administrativ, medical, educational, cultural, juridic, etc. Stagiile de practica au rolul de a contribui la decizia lor profesionala viitoare.

Invatamant profesional si dual

Resursa umana este esentiala pentru orice investitor care ar dori sa vina in Gorj. De aceea, trebuie sa pregatim tinerii pentru preluarea slujbelor puse la dispozitie.

Dotarea laboratoarelor pentru invatamantul tehnologic, cu fonduri europene sau prin parteneriate cu agentii economici, pentru a atrage tinerii spre invatamantul profesional, constituie o chestiune ce trebuie rezolvata in cel mai scurt timp. Consiliul Judetean Gorj se va implica in efectuarea unor campanii de promovare a acestui tip de invatamant, dar si de consiliere a elevilor in vederea alegerii unei meserii.

Realizarea a cel putin un centru de tip after school

Administratia locala vine in sprijinul parintilor prin realizarea, cu fonduri europene, a unui centru de tip afer school, inscrierea copiilor fiind subventionata.

Parteneriat activ scoli-Consiliul Judetean Gorj

Luarea unor masuri ce tin de competenta Consiliului Judetean Gorj pentru a elimina discrepanta uriasa intre rezultatele din invatamantul din mediul rural si cel urban, atat la nivel liceal, cat si la nivel gimnazial, prin cresterea responsabilitatii Consiliilor de Administratie ale scolilor, a Consiliilor Profesorale, a agentilor economici parteneri si comunitatii locale.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare