Investitiile in infrastructura ale Guvernului liberal vor continua si pe viitor

 Investitiile in infrastructura ale Guvernului liberal vor continua si pe viitor
Distribuie sa vada si prietenii tai

Pornind de la premisa ca investitiile in infrastructura duc la cresterea competitivitatii economice si a nivelului de trai a societatii in ansamblul ei, Guvernul liberal a acordat o atentie sporita acestui domeniu sensibil. In 2020, an marcat de criza provocata de pandemie, vor fi receptionati 315 km de autostrazi, drumuri expres, variante ocolitoare si drumuri nationale. Mai mult decat atat Guvernul PNL a semnat contracte de proiectare si executie pentru 192 de kilometri de autostrada si de drum expres. Anul viitor va aduce investitii pentru alti 400 de kilometri.

„Minim 17-18 miliarde de euro din cei 80 de miliarde vor fi investiti in infrastructura.” spunea Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, aflat in direct la B1 TV, referindu-se la investiile luate in calcul in Planul National de Redresare si Rezilienta.  https://fb.watch/27ibFRHPxq/

Ce investitii majore sunt prevazute la nivel national?

Se intentioneaza unirea regiunilor istorice ale Romaniei cu autostrazi, drumuri expres si cai ferate de mare viteza, prin aplicarea modelului de dezvoltare economica propus de Partidul National Liberal in Programul de Guvernare.

In perioada 2021-2024, liberalii vor finaliza peste 970 Km de autostrazi si drumuri expres din care 660 Km de autostrada si 310 Km Drum expres.  Se intentioneaza si finalizarea podului suspendat peste Dunare de la Braila si drumurile de legatura (1,99 mld. Lei). Alti peste 1000 km de autostrazi si drumuri expres vor fi inclusi in planurile de noi investitii.

Vor fi facute investitii si in sectorul feroviar care vor duce la cresterea vitezelor tehnice si comerciale pe 1.000 Km din reteaua feroviara:

 • Bucuresti-Brasov, Timisoara-Arad, Bucuresti- Buzau, Bucuresti-Craiova, Pascani- Iasi, Bucuresti-Pitesti – 1,7 mld. Lei;
 • Reabilitarea liniei de cale ferata Brasov- Sighisoara-Simeria-Curtici: cca. 20 mld. Lei;

Demararea de noi lucrari pe reteaua TEN-T Centrala si Globala, este si ea prevazuta in program, lucrarile ridicandu-se la peste 42 mld lei.

Accesati programul de guvernare al PNL https://dezvoltam-romania.ro/ pentru detalii suplimentare!

Investitii in infrastructura din Gorj

Drumul expres Craiova-Targu Jiu este un obiectiv de investitii aflat in grafic si asumat de Guvernul PNL, guvern care a si deblocat licitatia pentru acest tronson.

Conform informatiilor oficiale furnizate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), drumul care va avea o lungime de 101 km, din care 73 de km pe raza judetului Gorj, este finantat cu fonduri europene, astfel: POIM 2014-2020 – etapa de proiectare si FEDR 2021-2030 – etapa de executie.

In acest moment, procedura de atribuire a contractului privind studiul de fezabilitate si proiectul tehnic este in etapa de evaluare a ofertelor, iar termenul estimat pentru finalizarea procedurii si comunicarea rezultatului catre ofertanti este 04.12.2020.

De asemenea, termenul estimat pentru semnarea contractului—in situatia in care nu vor fi contestatii—il reprezinta data de 15 decembrie 2020.

Merita amintit si faptul ca la sfarsitul lui septembrie 2020, s-au semnat documentele care garanteaza reluarea lucrarilor la varianta ocolitoare a municipiului Targu-Jiu si la Podul de la Lainici.

Zeci de localitati gorjene vor primi bani pentru reabilitarea drumurilor locale si judetene

De interes pentru cetatenii Gorjului este si faptul ca din cele 1204 obiective de investitii din cadrul subprogramului „Drumuri de interes local si drumuri de interes judetean” din Programul National de constructii de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Nationala de Investitii, 24 de obiective apartin judetului Gorj.

Lucrarile care se vor realiza la aceste obiective, sunt reprezentate in principal de:

 • reabilitare si modernizare drumuri;
 • realizare si amenajare de trotuare, santuri betonate si poduri;
 • amenajare de intrari in curti;
 • asfaltare strazi;
 • amenajare de alei si pasarele pietonale;
 • reparatii sectoare de drum comunal.

„Investitiile pe care le face Guvernul Romaniei tin cont in permanenta de nevoile oamenilor si de dreptul acestora de a beneficia de conditii decente de viata, iar drumurile sigure si trainice sunt doar o parte din infrastructura de care au nevoie cetatenii Romaniei. Acesta este si criteriul care a stat la baza includerii celor peste 1.200 de obiective in lista-sinteza a drumurilor care vor fi modernizate de MLPDA, prin Compania Nationala de Investitii”, a precizat ministrul Ion Stefan.

Finantarea acestor obiective se va realiza in conformitate cu prevederile OG 25/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

In ceea ce priveste municipiul Targu-jiu, sunt prevazute 6 obiective:

 • Amenajare pasaj auto, in trecere pe sub calea ferata, strada 9 Mai;
 • Modernizare strada Marin Preda;
 • Reabilitare trotuare si pasaj superior strada Ciocarlau;
 • Reabilitare strada Tudor Vladimirescu;
 • Reabilitare strada Narciselor (tronson cuprins intre strada Marin Preda si strada Ciocarlau);
 • Reabilitare pasaj peste CF (DN67 – km 83 * 509).

Restul obiectivelor privesc drumuri din localitatile Alimpești, Apa Neagra, Pades, Calugareni, Closani, Valea Mare, Arcani, Balanesti, Balesti, Berlesti, Bolbosi, Branesti, Bustuchin, Crasna, Dragotesti, Lelesti Licurici, Motru, Musetesti, Novaci, Sscelu, Saulesti, Stanesti, Telesti, Turceni, Turcinesti, Vladimir.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare