Investitii la Targu Jiu anuntate de primarul Marcel Romanescu
In urma mai multor intrevederi avute in cursul acestei saptamani, in capitala, cu reprezentanti ai mai multor ministere, primarul Marcel Romanescu a primit asigurari ca mai multe lucrari de investitii vor fi finalizate anul urmator in Targu Jiu. In acelasi timp, edilul a discutat si despre inceperea unor noi investitii in 2020: constructia a doua gradinite noi, reabilitarea Casei de Cultura, realizarea unei baze sportive la standarde inalta in zona Debarcader si inceperea lucrarilor la un bazin de inot acoperit in apropierea noului stadion.
“In urma discutiilor pe care le-am avut ieri la Ministerul Educatiei Nationale, in bugetul pentru anul 2020, vom avea inclusa finantarea pentru a construi inca o gradinita cu 4 grupe ce va fi amplasata pe terenul de langa Liceul Teologic. In acest moment se inainteaza documentatia necesara pentru obtinerea aprobarilor, iar finantarea o vom primi la inceputul noului an.
O alta gradinita cu 4 grupe urmeaza a fi construita in zona Hidrocentralei – Lotrului. S-a dat ordinul de incepere a lucrarilor. De la 1 septembrie 2020 si aceasta gradinita va fi functionala si va primi copii. (…)
… am fost si la Compania Nationala de Investitii pentru a pune la punct ultimele detalii referitoare la bazinul de inot acoperit de la Targu Jiu. Documentele s-au depus la Ministerul Dezvoltarii si urmeaza sa se emita ordinul ministrului (pana spre sfarsitul acestui an) sa ne putem apuca de treaba.
Pe ultima suta de metri ne aflam si cu documentatia noii si modernei baze sportive din Debarcader (de la Universitatea Constantin Brancusi). (…)
Pentru Casa de Cultura a Sindicatelor am depus proiectul, lucrarea urmand sa se ridice la valoarea de 4,5 milioane de euro. Documentatia intra acum in Comisia de Avizare, dupa care pregatim licitatia”, a scris Marcel Romanescu pe un site de socializare.
O alta veste buna pentru targujieni o reprezinta discutiile purtate la Ministerul Sanatatii pentru construirea unui spital municipal cu ajutorul fondurilor europene: “(…) Avem mare nevoie de o astfel de unitate sanitara si am dezbatut acest proiect si in Asociatia Municipiilor din Romania, unde am solicitat, in ceea ce priveste acordarea fondurilor europene, o axa sau un subcapitol pentru infiintarea de spitale municipale. In acest moment, spitalele sunt arondate consiliilor judetene, dar cred ca o primarie puternica poate administra foarte bine un spital municipal”, a concluzionat edilul.
Ai un anunț de publicat? Click aici!