Investitii de 178 milioane de euro in inovatii radicale

 Investitii de 178 milioane de euro in inovatii radicale
Distribuie sa vada si prietenii tai

Comisia Europeana a anuntat prima serie de investitii directe de capital, efectuate prin intermediul noului Fond al Consiliului European pentru Inovare.

In ansamblu, 42 de IMM-uri vor beneficia de finantare prin capitaluri proprii de circa 178 de milioane de euro, pentru a dezvolta si a extinde inovatii radicale in domenii printre care se numara: sanatatea, economia circulara si tehnologia avansata de productie.

Europa are multe intreprinderi nou-infiintate inovatoare si talentate, insa mult prea adesea acestea raman de dimensiuni reduse sau isi relocalizeaza activitatea in afara Uniunii. Aceasta noua forma de finantare – care combina granturile si capitalurile proprii – este specifica doar Consiliului European pentru Inovare. Ea va acoperi deficitul de finantare cu care se confrunta intreprinderile foarte inovatoare, va debloca investitii private suplimentare si va permite acestor intreprinderi sa se dezvolte in Europa”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret.

Investitiile de capital, cu o valoare intre 500.000 si 15 milioane de euro pentru fiecare beneficiar, completeaza finantarea prin granturi, care a fost deja furnizata prin intermediul instrumentului-pilot Accelerator al CEI pentru ca intreprinderile sa se poata dezvolta mai rapid.

Este prima data cand Comisia a efectuat investitii directe de capital sau cvasicapital, si anume investitii de capital combinate cu un grant, in intreprinderi nou-infiintate, conform estimarilor participatiile urmand sa fie cuprinse intre 10% si 25%.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare