Investitie de peste 6 milioane de euro la Rovinari

 Investitie de peste 6 milioane de euro la Rovinari
Distribuie sa vada si prietenii tai

Producatorul de sisteme de gips-carton, gleturi si tencuieli Etex Building Performance a castigat licitatia organizata de Complexul Energetic Oltenia pentru valorificarea gipsului de la Rovinari

In urma acestui rezultat, Etex va investi peste sase milioane de euro intr-o instalatie de uscare a slamului provenit din desulfurarea gazelor la centrala termo-electrica din localitate.

Constructia instalatiei a intrat in linie dreapta, dupa un proces cu multe provocari care a durat mai bine de doi ani. Obiectivul nostru este finalizarea investitiei in termen de 12 luni. Contam pe faptul ca atat partenerul CEO, cat si autoritatile locale si centrale responsabile vor intelege importanta investitiei pentru comunitatea locala prin impactul pozitiv asupra mediului si ca nu vor exista intarzieri in procesul de avizare si autorizare”, a declarat Gheorghe Budrugeac, directorul industrial al Etex Building Performance.

Gipsul provenit de la Rovinari va fi utilizat ca materie prima la fabrica Etex Building Performance de la Turceni. Acesta va completa necesarul de materie prima obtinut de la instalatia de uscare a slamului de la centrala din Turceni, singura unitate energetica pe carbune din Romania unde gipsul obtinut din desulfurarea gazelor este valorificat de catre industria materialelor de constructii.

Grupul Etex desfasoara activitati in 42 de tari din Europa, America Latina, Africa, Asia si Oceania, avand peste 11.000 de angajati care isi desfasoara activitatea in peste 110 de fabrici. Veniturile grupului s-au ridicat la 2,6 miliarde de euro in 2020.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare