Informare APIA in legatura cu accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”

 Informare APIA in legatura cu accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”
Distribuie sa vada si prietenii tai

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca in perioada 03 august 2020 – 11 decembrie 2020, beneficiarii pot depune cererile de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”.

In ceea ce priveste suma alocata pentru sesiunea 05/2020, aceasta este de 10.000.000 euro.

Valoarea maxima a sprijinului public pentru un proiect acordat in baza schemei de ajutor de stat, care inglobeaza toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 si Primei 2, dupa caz, platite pe durata de aplicare a angajamentului, este de 7.000.000 de euro.

Inainte de depunerea cererii de sprijin, solicitantul trebuie sa parcurga etapele de identificare a suprafetelor care urmeaza a fi impadurite in IPA Online, elaborarea proiectului tehnic de impadurire si obtinerea avizului pentru proiectul tehnic de impadurire de la Garda Forestiera. Dupa avizarea proiectului tehnic de impadurire de catre Garda Forestiera, solicitantii pot depune, la Centrele Judetene APIA, cererile de sprijin insotite de documentele specificate in Ghidul solicitantului.

De asemenea, solicitantul sprijinului trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in schema de ajutor de stat si detaliate in Ghidului Solicitantului pentru schema de ajutor de stat aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 208/2020.

Beneficiarii vor fi anuntati printr-o notificare de catre Centrele Judetene APIA ca urmare a publicarii pe site -ul APIA a Raportului de selectie partial/final aprobat de catre directorul general al DGDR – AM PNDR.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare