Inchirieri de spatii comerciale in Targu Jiu – 5 ponturi utile

 Inchirieri de spatii comerciale in Targu Jiu – 5 ponturi utile
Distribuie sa vada si prietenii tai

Esti un antreprenor priceput si ai reusit sa iti pui la punct toate detaliile afacerii, mai putin, spatiul in care iti vei desfasura activitatea? Spatiul este extrem de important pentru orice afacere, insa, trebuie sa ai anumite criterii in vedere atunci cand iti incepi cautarile. Doar asa vei stii sigur ca ai gasit spatiul comercial perfect pentru necesitatile afacerii tale.

Pentru a afla la ce anume sa fii atent atunci cand vrei sa inchiriezi un spatiu comercial in Targu Jiu, citeste articolul in continuare. Crede-ma, vei avea nevoie de cateva ponturi pentru a incepe cu dreptul.

Indiferent de domeniul afacerii tale, vrei sa fii sigur ca ai ales cel mai bun spatiu in care sa-ti desfasori activitatea, corect?

Deci, hai sa trecem la treaba!

Ce criterii trebuie sa indeplineasca viitorul spatiu comercial in care iti vei desfasura activitatea:

Locatia: Un prim aspect de luat in calcul este locatia. La fel ca in cazul apartamentelor sau caselor de inchiriat, locatia reprezinta un principiu important. Daca in cazul caselor sau apartamentelor vorbim de accesibilitate si anume, cu cat imobilul se afla mai aproape de centru, mai aproape de punctele de interes, cu atat este mai dorit si mai cautat, nici in cazul spatiilor comerciale lucrurile nu stau diferit.

Cu cat spatiul comercial este situat mai in centru, sau mai aproape de o zona foarte tranzitata, cu atat mai bine pentru afacerea ta. Succesul afacerii tale este in stransa legatura cu locatia spatiului comercial. Daca alegi o locatie la periferie, sansele ca un numar mare de clienti sa apeleze zilnic la serviciile tale sau sa-ti cumpere produsele de pe raftul magazinului tau fizic, sunt destul de mici.

Daca vrei sa deschizi un restaurant, o farmacie sau un magazin cu haine, o locatie cat mai centrala este ideala. Desigur, atunci cand vorbim de locatie si de afacerea ta, nu uita sa ai in vedere si ce anume vei vinde.

Sa deschizi un restaurant cu specific si un meniu sofisticat intr-un cartier unde locuiesc oameni cu venituri medii, nu iti va aduce prea multe beneficii. Cu siguranta oamenii din acel cartier nu isi vor permite sa iti calce pragul prea des. Iar acest exemplu ne duce direct spre cel de-al doilea criteriu.

Chiria spatiului: Daca pornesti cautarile pentru inchirierea unui spatiu comercial in Targu Jiu dupa o chirie cat mai mica, este posibil sa te trezesti exact in scenariul de mai sus. O chirie mai mica poti gasi intr-adevar in zonele periferice si poate vei considera ca ai tras lozul cel mare, insa, nu este deloc asa.

Pe termen lung, afacerea ta va avea foarte mult de pierdut din cauza locatiei care nu o avantajeaza si nu iti poate aduce clienti.

Astfel ca, in cautarile tale este recomandat sa fii realist si sa iti faci un plan al afacerii. Asa vei sti cat de mult poti oferi pe chirie lunar chiar de la inceputul cautarilor. Este bine sa fii pregatit si mai ales informat. Iar un plan pe termen lung este ideal pentru orice antreprenor.

Dotarile spatiului comercial: Un lucru important atunci cand ai gasit un spatiu comercial care se incadreaza atat in chiria pe care o cautai si se afla si intr-o locatie accesibila, sunt dotarile cu care vine. Desigur, aici trebuie sa ai in vedere tipul afacerii tale si ce dotari necesita aceasta. In cazul unui restaurant, vei avea cu siguranta nevoie de un spatiu care sa iti ofere dotari pentru o bucatarie.

Daca spatiul nu iti ofera aceste dotari, exista si posibilitatea sa il modifici dupa necesitatile tale, cu acordul proprietarului, bineinteles.

Desi par 2 aspecte usor de neglijat pentru ca, „Ce spatiu comercial nu are curent si aer conditionat?”. Ei bine, ai fi uimit sa afli ca astfel de spatii chiar exista. Insa, nu vom lua un astfel de caz in discutie. Prin aceste 2 aspecte ma refer strict la necesitatile afacerii tale. Asigura-te ca spatiul comercial iti poate furniza suficienta energie electrica.

In cazul in care vei avea un consum mare de energie electrica datorita utilajelor sau aparatelor pe care le vei folosi, este important sa afli ce consum poate suporta reteaua electrica si daca exista un generator in cazul in care se intrerupe curentul.

Un alt lucru de luat in seama pentru orice afacere, este aerul conditionat care nu poate lipsi din niciun spatiu comercial al unei afaceri care se respecta. Fii atent si la acest aspect atunci cand inspectezi locatia.

Accesul clientilor: Atunci cand vorbim de acces nu ne referim doar la cat de central este pozitionat spatiul comercial ci si la cat de facil pot ajunge clientii la tine. Aici vorbim strict de parcare. Poate un aspect ignorat de multi, acesta poate face diferenta pentru clienti. Gandeste-te, atunci cand un client are de ales intre a merge intr-un loc care ii asigura parcare si unul care nu are parcare, astfel ca este nevoit sa dea cateva ture pana sa gaseasca unde sa isi lase masina, ce va alege?

Sunt sigur ca ai ajuns la aceeasi concluzie ca si mine. Este extrem de important sa asiguri facilitati viitorilor clienti, iar parcarea este una dintre ele.

Sursa: Domina Imobiliare

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare