Începe sesiunea de înscriere în Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru instalatorii interesați

 Începe sesiunea de înscriere în Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru instalatorii interesați
Distribuie sa vada si prietenii tai

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță deschiderea unei noi sesiuni de înscriere în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, începând cu 22 noiembrie 2023, ora 10:00. Sesiunea se va încheia la 28 noiembrie 2023, ora 23:59. Această decizie vine în urma unui interes semnificativ și a unui număr crescut de cereri primite.

Scopul principal al programului este producerea de energie electrică pentru acoperirea necesarului de consum al beneficiarilor și furnizarea surplusului în rețeaua națională. Într-un efort de a spori adoptarea surselor regenerabile de energie, AFM încurajează instalatorii interesați să își depună documentele pentru validare prin intermediul aplicației AFM disponibilă la https://www.afm.ro/sisteme_fotovoltaice.php.

Este important de menționat că cei care au fost deja validați în prima sesiune din 2023 nu sunt obligați să se reînscrie.

Un aspect esențial al procesului este obligația beneficiarilor de a efectua plata contribuției proprii, în valoare de 2.000 de lei, către instalatori. Această plată trebuie realizată doar după publicarea listei cu solicitanții aprobați pe site-ul AFM. Beneficiarii sunt obligați să achite suma doar în cazul în care dosarul lor se regăsește în lista finală.

AFM asigură transparența în procesul de selecție și oferă informații utile pentru beneficiari. Acestea includ anunțuri privind garanția oferită de instalatorii validați, modelul de scrisoare de garanție bancară emisă de o instituție financiară și lista instalatorilor respinși în sesiunea din 11.07.2023.

Această inițiativă continuă să susțină adoptarea energiei regenerabile în locuințe și să contribuie la reducerea impactului asupra mediului. Prin consolidarea angajamentului pentru un viitor mai verde și durabil, AFM și instalatorii implicați în program reafirmă importanța protejării mediului înconjurător pentru generațiile viitoare.

 

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare