Incepand cu 1 martie, persoanele fizice pot investi in titluri de stat Tezaur si Fidelis

 Incepand cu 1 martie, persoanele fizice pot investi in titluri de stat Tezaur si Fidelis
Distribuie sa vada si prietenii tai

De la 1 martie 2021, Ministerul Finantelor lanseaza noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei prin intermediul celor doua programe, Tezaur si Fidelis.

In perioada 01-29 martie 2021, persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titluri de stat Tezaur prin intermediul unitatilor operative ale Trezoreriei Statului si prin subunitatile postale ale Postei Romane.

Dobanzile anuale oferite sunt: 2,85% pentru scadenta de 1 an, 3,10% pentru scadenta de 3 ani si 3,25% pentru scadenta de 5 ani. Titlurile de stat sunt emise in forma dematerializata, au valoare nominala de 1 leu, iar dobanda anuala este platita la termenele prevazute in prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans.

In perioada 01-19 martie 2021, bancile partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana si B.R.D. vor pune in vanzare titluri de stat Fidelis denominate in lei, dar si titluri de stat denominate in euro, care vor fi listate automat la BVB.

Dobanzile anuale pentru titlurile in lei sunt de 2,85% pentru scadenta de 1 an, 3,10% pentru scadenta de 3 ani si de 1,55% pentru titlurile de stat in euro cu o scadenta de 5 ani.

Dobanzile anuale oferite pentru titlurile de stat destinate populatiei sunt stabilite peste nivelul randamentelor titlurilor de stat care sunt in prezent cotate pe piata secundara interbancara, iar veniturile provenind din dobanzi sunt neimpozabile.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare