Inca patru centre de vaccinare in judetul Gorj

 Inca patru centre de vaccinare in judetul Gorj
Distribuie sa vada si prietenii tai

Inca patru centre de vaccinare impotriva noului coronavirus din judetul Gorj vor fi puse in functiune pentru etapa a doua, care va incepe pe 15 ianuarie.

Centrele vor functiona la Targu Jiu, in cadrul salii de sport a Scolii Gimnaziale ,,Constantin Brancusi’’, la Targu Carbunesti, in incinta Clubului Pensionarilor, la Motru, in cadrul Scolii Catolice si la Caminul Cultural din Balteni.

Pe langa acestea, vor ramane functionale patru din cele opt centre de vaccinare, constituite la nivelul spitalelor din Gorj: Centrul de vaccinare SJU Targu Jiu; Centrul de vaccinare Spitalul Orasenesc Novaci; Centrul de vaccinare Spitalul Orasenesc Turceni si Centrul de vaccinare Spitalul Orasenesc Rovinari.

Incepand de saptamana viitoare, la centrele comunitare, se pot vaccina cate 60 de persoane/zi.

In prima faza, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: adultii cu varsta peste 65 de ani si persoanele care sufera de boli cronice. In categoria bolilor cronice se incadreaza urmatoarele afectiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afectiuni cardiovasculare, afectiuni renale, afectiuni oncologice, afectiuni pulmonare, afectiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afectiuni hepatice moderate/severe, afectiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienti transplantati, cu consult medical prealabil, pacienti care urmeaza terapii biologice sau terapie de lunga durata cu corticosteroizi, pacienti infectati cu HIV/SIDA)”, au transmis reprezentantii DSP Gorj.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare