In luna iunie cautarile pentru locurile de munca au crescut cu 35%

 In luna iunie cautarile pentru locurile de munca au crescut cu 35%
Distribuie sa vada si prietenii tai

Cautarile pentru un loc de munca au depasit 1,2 milioane in luna iunie, o crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata o analiza realizata de platforma de recrutare eJobs.

In luna mai, atunci cand am iesit din starea de urgenta si companiile au reinceput sa angajeze, ne asteptam la o explozie a numarului de aplicari, mai ales in conditiile in care, intr-un timp foarte scurt, aproxi­mativ 500.000 de romani au ramas fara job. Cu toate acestea, dorinta puternica a romanilor de a-si schimba locul de munca s-a vazut si in iunie, ba chiar mult mai pronuntat decat in luna anterioara si am ajuns la cel mai mare numar de aplicari din istoria eJobs – 1,2 milioane. Din fericire, si numarul de joburi a crescut semnificativ in iunie, cu un plus de 35.000 fata de luna precedenta“, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Cei mai multi dintre candidati s-au indreptat catre retail, prestari servicii, call center/BPO, IT/telecom si banci/servicii financiare.

A scazut interesul fata de medicina sau farmacie, care a fost crescut in perioada anterioara.

Se vede, de asemenea, o revenire considerabila a celor ce cauta un loc de munca in turism si HoReCa.

Cei mai activi au fost tinerii cu varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani. Peste 300.000 de aplicari au au provenit din partea celor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, aproape 200.000 de la cei intre 36 si 45 de ani, respectiv aproximativ 15.000 ale tinerilor sub 18 ani.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare