IMM-urile pot cumpara utilaje si echipamente in leasing, cu finantari garantate de stat

 IMM-urile pot cumpara utilaje si echipamente in leasing, cu finantari garantate de stat
Distribuie sa vada si prietenii tai

IMM-urile care vor sa faca achizitii de aparatura sau utilaje, noi sau second-hand, prin contracte de leasing se pot inscrie in programul “IMM Leasing de Echipamente si Utilaje”. Valoarea maxima cumulata a finantarilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar fiind de 5.000.000 RON.

Programul guvernamental isi propune stimularea accesarii finantarilor de tip leasing financiar in vederea  achizitionarii de active noi sau second-hand pentru desfasurarea activitatii companiilor, in special a celor care au nevoie de transfer de tehnologie in procesele de productie.

Programul IMM Leasing de echipamente si utilaje reprezinta un instrument flexibil si eficient, prin care vor fi acordate facilitati de garantare de catre stat sub forma punerii la dispozitia institutiilor financiare nebancare inscrise in Registrul Special la BNR a unor plafoane anuale de garantare pentru finantarile de tip leasing financiar pentru achizitionarea de bunuri noi sau second-hand, necesare in derularea activitatii IMM-urilor, precum si a intreprinderilor afiliate care au un numar egal sau mai mare de 250 de angajati”, precizeaza FNGCIMM intr-un comunicat.

Garantiile vor fi acordate de catre FNGCIMM si vor fi garantate de catre stat, prin Ministerul Finantelor Publice, in procent de maximum 80% din valoarea finantarii pentru achizitia de echipamente IT si tehnologia informatiei si in procent de maximum 60% din valoarea finantarii pentru achizitia de utilaje si echipamente tehnologice, vehicule pentru transport marfuri si persoane utilizate in scop comercial in cadrul unei operatiuni de leasing financiar.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea BNR.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare