IMM-urile din domeniul agro-alimentar vor primi 10% din valoarea finantarii

 IMM-urile din domeniul agro-alimentar vor primi 10% din valoarea finantarii
Distribuie sa vada si prietenii tai

Fermierii si alte afaceri din domeniul agro-alimentar vor primi de la stat, prin adoptarea noului subprogram AGRO INVEST, 10% din valoarea finantarii.

Guvernul a adoptat Ordonanta de modificare a Programului IMM INVEST, in sensul adoptarii noului subprogram AGRO INVEST, dedicat in mod special IMM-urilor din domeniul agriculturii si industriei alimentare.

Grantul acordat intreprinderilor mici si mijlocii, intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie, precum si fermierilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii si sectorului alimentar include si o componenta nerambursabila de maximum 10% din valoarea finantarii garantate, cu conditia incadrarii in plafonul de 120.000 euro pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in sectorul pescuitului si acvaculturii, 100.000 euro pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole, respectiv 800.000 euro pentru fiecare intreprindere care isi desfasoara activitatea in sectorul alimentar”, a punctat secretarul de stat George Scarlat.

Sectoare care nu au fost eligibile in programul IMM INVEST, cum ar fi productia de vin si de bere, au putut fi introduse acum in AGRO INVEST. Ceilalti beneficiari sunt din industria alimentara in general, cum ar fi: industria moraritului, panificatiei si a produselor fainoase, industria carnii si a produselor din carne, industria laptelui, etc. De asemenea, sunt incluse toate sectoarele din zona de agricultura, zootehnie si legumicultura.

Prevederile noii ordonante de urgenta se vor aplica si solicitarilor de acordare a creditelor garantate in cadrul Programului de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii IMM INVEST ROMANIA aflate in curs de solutionare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare