IMM Invest – Plafonul de garantii s-a modificat la 30 de miliarde de lei

 IMM Invest – Plafonul de garantii s-a modificat la 30 de miliarde de lei
Distribuie sa vada si prietenii tai

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta pentru programul IMM Invest, care prevede pentru acest an un plafon total de 30 miliarde RON al garantiilor de stat ce pot fi acordate pentru obtinerea de credite de catre aceste firme, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

Printre beneficiari au fost introduse si profesiile liberale, precum avocatii sau notarii, si a fost extinsa eligibilitatea la grupurile de firme cu cifra de afaceri de pana la 100 de milioane de euro si 500 de angajati. Totodata, conditiile de disciplina la plata au fost relaxate.

Solicitantului trebuie sa i se aduca la cunostinta decizia de acordare a creditului pentru realizarea de investitii si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru ca ajutor de stat sub forma de garantii pentru imprumuturi sau sub forma de grant, in termen de 14 zile calendaristice de la depunerea solicitarii de acordare a facilitatilor de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii. (…) Eligibilitatea beneficiarului programului IMM Invest Romania nu este afectata in cazul in care acesta inregistreaza incidente bancare cu privire la bilete la ordin si/sau cecuri executate incepand cu data de 16 martie 2020, pe perioada starii de urgenta, starii de alerta si o luna dupa incetarea acestora”, prevede leagea.

IMM Invest Romania are ca obiectiv “acordarea de facilitati de garantare de catre stat in mod transparent si nediscriminatoriu pentru creditele acordate intreprinderilor mici si mijlocii si intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie (…) de catre institutiile de credit”.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare