Iluminat public modern in Rovinari

 Iluminat public modern in Rovinari
Distribuie sa vada si prietenii tai

Autoritatile locale din Rovinari anunta ca au inceput lucrarile la proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public din orasul Rovinari. Primele lampi cu LED au fost montate si sunt deja functionale.

Proiectul “Modernizarea si eficientizarea sistemului de iluminat public in orasul Rovinari”, este cofinantat din Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 3.1. – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul locuintelor, Operatiunea C – Iluminat public.

In valoare de 8.103.660,36, inclusiv TVA, la care Primaria Rovinari vine cu un aport de doar 2%, proiectul vizeaza doua obiective specifice: scaderea cu 41,7% a gazelor cu efect de sera si scaderea cu peste 40% a consumului de energie electrica fata de perioada anterioara implementarii proiectului.

In cadrul proeictului vor fi montate aproximativ 1050 lampi cu led, 700 de stalpi, iar reteaua deja existenta va fi extinsa cu aproximativ 1,2 kilometri.

Pe langa benefiile economice, intregul sistem de iluminat va fi controlat printr-un sistem integrat de dimming si telegestiune, ce va permite controlul de la distanta, identificarea rapida a defectelor, precum si stabilirea intensitatii luminii in functie de conditiile meteo.

Termenul de finalizare al proiectului este de 17 luni, insa lucrarile ar putea fi incheiate mult inainte de termen daca lucrurile vor decurge normal”, a anuntat primarul Robert Filip pe un site de socializare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare