Hotarari de Guvern pentru inceperea exproprierilor la Carierele Tismana I si Timiseni – Pinoasa

 Hotarari de Guvern pentru inceperea exproprierilor la Carierele Tismana I si Timiseni – Pinoasa
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul a adoptat, in sedinta de Guvern din 30 decembrie, doua proiecte de hotarare care permit eliberarea culoarelor de expropriere astfel incat sa fie extinse carierele Tismana I si Pinoasa.

Prima hotarare de Guvern vizeaza aprobarea amplasamentului si declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Lucrari pentru mentinerea si dezvoltarea capacitatii la cariera Tismana I, judetul Gorj, la 5.000.000 tone/an lignit”.

Cea de-a doua hotarare are in vedere aprobarea amplasamentului si declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national ,,Deschiderea si punerea in exploatare a Carierei Timiseni – Pinoasa, judetul Gorj, la o capacitate de 8.000.000 tone/an lignit”.

Perimetrul minier de exploatare Pinoasa are o suprafata totala de 1.500 hectare. Pana in prezent, exploatarea carierei s-a realizat pe o suprafata de aproximativ 1.000 hectare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare