Horizon Europe, cel mai mare program european pentru cercetare, a fost lansat

 Horizon Europe, cel mai mare program european pentru cercetare, a fost lansat
Distribuie sa vada si prietenii tai

Presedintia portugheza a Consiliului Uniunii Europene a lansat in aceasta saptamana programul Horizon Europe, caruia i s-au alocat 95,5 miliarde de euro, cel mai mare buget european directionat pana acum pentru acest domeniu.

Horizon Europe este cel mai ambitios program-cadru al UE destinat cercetarii si dezvoltare si, totodata, cel mai mare program transnational de acest gen derulat vreaodata la nivel mondial, au anuntat reprezentantii CE.

Horizon Europe se bazeaza pe fostul program Horizon 2020 si cele peste 95 de miliarde de euro sunt alocate pentru perioada 2021-2027, carora li se pot adauga investitii provenind din Fondul Invest UE si din Programul de cercetare si formare Euratom.

Misiunile urmaresc sa salveze viata a peste 3 milioane de pacienti bolnavi de cancer, pana in 2030, sa asigure neutralitatea climatica pentru 100 de orase, sa asigure sanatatea solurilor si alimentelor, a oceanelor, marilor si a apelor interioare si sa sporeasca rezilienta regiunilor la schimbarile climatice. In plus, misiunea pentru Sanatate va aborda provocari precum: pandemia de COVID-19, extinderea trialurilor clinice, vaccinurile si vaccinarea, tratamentele de ultima generatie si diagnosticarea tipurie, precum si transpunerea rezultatelor cercetarii in masuri de politica publica in domeniul sanatatii”, a declarat Cristian Busoi, presedinte al Comisiei pentru Industrie si Cercetare.

Comisarul european pentru Inovare si Cercetare, Mariya Gabriel, a spus ca programul Horizon Europe va stimula cercetarea si inovarea in domenii precum asistenta medicala, clima, tehnologie digitala, energie si mobilitate, agricultura, securitate si industrie.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare