Harvard si MIT lanseaza un fond pentru startup-uri de tehnologie

 Harvard si MIT lanseaza un fond pentru startup-uri de tehnologie
Distribuie sa vada si prietenii tai

Universitatile americane MIT si Harvard au lansat un fond de investitii, numit Fund II, in valoare de 230 de milioane de dolari, prin intermediul caruia isi propun sa finanteze startup-uri care si-au propus sa dezvolte proiecte de tehnologie care vor aduce beneficii comunitatilor, la nivel international.

Acesta este cel de-al doilea fond de investitii pe care l-a lansat MIT prin acceleratorul The Engine. Primul, care se numeste Fund I, a fost lansat in urma cu trei ani si a avut o finantare de 205 milioane de dolari.

Acum, pentru Fund II de 230 de milioane de dolari, lansat in aceasta saptamana, MIT a cooptat ca investitor o alta puternica universitate americana, Harvard.

Pe de alta parte, MIT amenajeaza o cladire a carei suprafata masoara in jur de 18.000 mp pentru a gazdui in jur de aproximativ 800 de antreprenori si 100 de startup-uri. Cladirea este la Cambridge, in statul american Massachusetts, acolo unde se afla si campusul MIT. Aceasta este tot parte a proiectului The Engine, pe care l-a dezvoltat celebra universitate.

Pe lista de statup-uri finantate din Fund I se numara: Biobot Analytics, Boston Metal, Cambridge Electronics, Kytopen, RISE Robotics.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare