Guvernul a lansat platforma online pentru acordarea de somaj tehnic

 Guvernul a lansat platforma online pentru acordarea de somaj tehnic
Distribuie sa vada si prietenii tai

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca anunta lansarea unei platforme digitale pentru incarcarea documentelor necesare acordarii somajului tehnic pentru angajatii carora li s-a suspendat temporar contractul individual de munca.

Platforma aici.gov.ro ofera, ca prima functionalitate, posibilitatea ca toate persoanele juridice sa transmita catre reprezentantele judetene ale ANOFM cererea pentru solicitarea somajului tehnic potrivit OUG 30/2020 modificata prin OUG 32/2020.

Platforma aici.gov.ro vine atat in sprijinul cetatenilor, al companiilor private cat si a institutiilor publice. Ii indemn pe toti angajatorii care vor sa aplice pentru somaj tehnic sa foloseasca aceasta platforma. Vor gasi acolo documentele de care au nevoie pentru obtinerea somajului tehnic si tot acolo le vor depune dupa completare” a declarat presedintele ANOFM, Victor Picu.

ANOFM precizeaza ca platforma pentru acordarea de somaj tehnic isi va extinde in perioada urmatoare functionalitatile pentru ca toate institutiile publice sa poata raspunde rapid solicitarilor cetatenilor, in format electronic.

Proiectul guvernamental este realizat in parteneriat cu Aurachain, Asociatia pentru Tehnologii Avansate, Bithat si Telekom.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare