Gorjul pe pozitia 34 in topul judetelor dupa numarul de locuinte construite in ultimul deceniu

 Gorjul pe pozitia 34 in topul judetelor dupa numarul de locuinte construite in ultimul deceniu
Distribuie sa vada si prietenii tai

Gorjul se claseaza printre ultimele judete intr-un clasament al numarului de locuinte construite in ultimul deceniu raportat la numarul de locuitori ai judetului.

Analiza publicata de catre site-ul HotNews arata ca Gorjul se afla doar inaintea judetelor Covansa, Mehedinti, Tulcea, Hunedoara, Teleorman si Caras-Severin. Cu 2.413 locuinte la 100 mii locuitori, Gorjul se afla si sub media nationala de 4.971 locuinte la 100 mii locuitori. In total, in Gorj au fost construite 7.432 locuinte in ultimii 10 ani, adica locul 34 intr-un clasament national.

In topul locurilor unde s-au construit cele mai multe locuinte din Romania ultimilor 10 ani se afla judetul Ilfov (95.981 locuinte), urmat de Municipiul Bucuresti, cu 81.634. Podimul este completat de judetul Clujul, cu 77.312.

Raportul HotNews puncteaza ca “doar una din cinci locuinte din Romania este construita dupa 1990, iar suprafata medie locuibila a unui spatiu rezidential nu depaseste 41 mp, de peste doua ori mai mica comparativ cu media din UE – 90.1 mp. Varsta la care tinerii romani parasesc locuinta parintilor este in crestere, depasind 31 de ani”.

De precizat este faptul ca 96% dintre romani detin locuintele in proprietate, media europeana fiind in jur de 69,5%. In Germania, media este putin peste 50%, fiind cea mai redusa din UE, a remarcat economistul-sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, la o conferinta de presa pe tema locuirii.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare