Google Pay, disponibil in Romania

 Google Pay, disponibil in Romania
Distribuie sa vada si prietenii tai

Incepand din aceasta saptamana, Google Pay este disponibil in Romania prin intermediul aplicatiilor mobile ale institutiilor financiare partenere.

Google Pay este un portofel digital gratuit, compatibil cu dispozitivele Android echipate cu NFC, care permite efectuarea de plati simplu, sigur si rapid, atat online cat si in magazine.

Google a anuntat o lista de zece parteneri cu care lanseaza Google Pay as a service la noi in tara, urmand ca altii sa se alature pe parcurs: Revolut, Curve, Transferwise, ING Bank, UniCredit Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank, CEC Bank, Viva Wallet si Orange Money.

Tehnologia contactless este cheia dezvoltarii platilor mobile, Romania fiind foarte bine pozitionata din aceasta perspectiva tinand cont ca infrastructura de plata este aproape in totalitate echipata cu NFC. Peste 7 din 10 carduri Visa in Romania pot fi folosite acum pentru a plati cu Google Pay online, in aplicatiile si pe site-urile comerciantilor, in magazine la orice terminal de plata contactless sau in mijloacele de transport public. Astfel, consumatorii vor putea sa se bucure de o experienta de cumparaturi mult mai simpla si sigura atunci cand isi utilizeaza dispozitivul mobil”, a declarat Catalin Cretu, General Manager pentru Romania, Malta, Croatia si Slovenia in cadrul Visa.

Potrivit datelor Visa, peste 80% din platile fizice realizate cu carduri Visa la comercianti in Europa erau contactless la sfarsitul lunii septembrie 2020. In Romania, peste 9 din 10 plati realizate cu Visa prin card sau telefonul mobil sunt contactless.

Nu a existat niciodata o cerere mai mare pentru solutii simple, sigure si utile de plata. Suntem incantati sa continuam colaborarea excelenta cu Visa pentru a permite detinatorilor de carduri Visa din toate bancile partenere participante sa acceseze serviciul Google Pay prin intermediul aplicatiilor de mobile banking ale acestora. Incepand de astazi, consumatorii din Romania sunt invitati sa se bucure de toate beneficiile unei experiente de plata simpla si rapida, atat online cat si in magazine”, a punctat Florence Diss, Coordonator Parteneriate pentru Plati la Google.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare