Fundatia Regală Margareta a României Caută Tineri Talente pentru 2024: O Oportunitate pentru Artiști în Devenire

 Fundatia Regală Margareta a României Caută Tineri Talente pentru 2024: O Oportunitate pentru Artiști în Devenire
Distribuie sa vada si prietenii tai

Fundația Regală Margareta a României a dat startul selecției naționale pentru ediția 2024 a proiectului Tinere Talente, menit să descopere și să sprijine tinerii artiști români în domeniul muzicii clasice și artelor vizuale. Elevii și studenții cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care provin din familii cu venituri reduse și urmează studii în aceste domenii la instituții de învățământ vocațional din România, sunt invitați să aplice până la data de 30 noiembrie 2023.

Programul are ca scop să ofere oportunități egale pentru tinerii talentați care, în mod obișnuit, ar avea dificultăți în a-și dezvolta potențialul artistic din cauza restricțiilor financiare. Bursa Tinere Talente, în valoare de până la 2000 de euro, va fi acordată fiecărui bursier selectat, și le va permite acestora să achiziționeze materiale și instrumente necesare studiului, să participe la concursuri, cursuri de specializare sau manifestări artistice.

Un aspect remarcabil al acestui proiect este mentoratul intergenerațional oferit de personalități ale vieții artistice și culturale, care îi vor îndruma atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Sesiunile de masterclass și ateliere de creație sub îndrumarea experților în domeniu contribuie la perfecționarea aptitudinilor tinerilor artiști.

Pe parcursul anului, tinerii bursieri vor avea ocazia să-și promoveze creațiile artistice în cadrul unor evenimente diverse, precum concerte, recitaluri și expoziții organizate în colaborare cu Fundația și partenerii săi.

Programul Tinere Talente a fost recunoscut de patru ori ca cel mai bun program de Artă și Cultură din România, oferind tinerilor șansa de a-și dezvolta talentul și de a-și urma visul, indiferent de situația financiară a familiilor din care provin.

Pentru a participa, elevii și studenții trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate, iar etapele selecției includ trimiterea dosarului de candidatură până la 30 noiembrie 2023, evaluarea dosarului candidaților până la 20 decembrie 2023, evaluarea talentului și a potențialului artistic în ianuarie 2024, și publicarea listei bursierilor selectați în luna februarie 2024.

Programul Tinere Talente este susținut de numeroși parteneri și sponsori, precum Kaufland România, B&B Collection, Dedeman, Ferrero România, Radio România, și mulți alții. Publicul poate susține și el acest proiect prin donații realizate prin SMS la 8864 cu textul „ARTĂ”, donând astfel 4 euro lunar pentru bursa tinerilor talentați ai României. Mai multe detalii și informații despre selecție pot fi găsite pe site-ul programului Tinere Talente.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Adina Tirban

Postari asemanatoare

Abonare
Notifica-ma daca
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments