Functia „Fact-Check” adaugata de catre Google si pentru cautarea de imagini

 Functia „Fact-Check” adaugata de catre Google si pentru cautarea de imagini
Distribuie sa vada si prietenii tai

Google, principalul motor de cautare la nivel mondial, a anuntat ca va introduce etichetele de fact-check pentru cautarile de poze din Google Images, in contextul in care cresc presiunile asupra marilor jucatori din industria tech de a se lupta cu fenomenul stirilor false din mediul online.

Functia “Fact-Check” permite veridicitatatii si corectitudinii informatiilor iar etichete vor aparea sub preview-urile din rezultatele cautarii de imagini, impreuna cu un rezumat al surselor alternative de informatii.

Compania a inceput sa puna deja aceste etichete de verificare pe platforma sa video YouTube inca din aprilie, dar numai pentru utilizatorii americani, dupa explozia teoriilor conspirationiste legate de pandemia de COVID-19.

Companiile din industrie au primit numeroase solicitari de a creste supravegherea asupra continutului pe care il gazduiesc, dupa ce politicile permisive implementate initial au dus la aparitia de numeroase conturi false care raspandesc informatii inselatoare sau false care devin virale in mediul online.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare