Fondurile europene pentru firmele romanesti dublate pentru 2021-2027

 Fondurile europene pentru firmele romanesti dublate pentru 2021-2027
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a declarat in aceasta saptamana ca pentru urmatoarea perioada de programare, 2021-2027, fondurile UE care vor fi alocate zonei antreprenoriale vor fi dublate – de la 1,5 miliarde de euro la 3 miliarde de euro, insa banii vor fi mai greu de accesat decat in perioada de programare curenta.

In perioada de programare 2014-2020 am avut un buget alocat pentru mediul de afaceri de 1,5 miliarde euro, am avut 17.000 de companii care au beneficiat de sprijin pe fonduri europene pentru diferite intiative antreprenoriale si o valoare a proiectelor depuse de 3 miliarde de euro. Exista un potential de business pe care-l avem la nivel national, trebuie sa-l valorificam cat mai bine in urmatoarea perioada de programare, pentru ca, prin intermediul mediului de afaceri, asiguram cresterea economica, o componenta importanta a politicilor nationale, inclusiv a programului de guvernare si este fundamentul a ceea ce inseamna dezvoltarea Romaniei pe termen lung. Discutia a fost extrem de utila, pentru ca am prezentat mediului de afaceri provocarile pe care le au pentru urmatoarea perioada de programare„, a afirmat Marcel Bolos intr-o conferinta de presa.

Marcel Bolos a mai punctat ca in viitorul exercitiu bugetar trebuie gandit un alt tip de initiative antreprenoriale, care au la baza cercetarea, transferul tehnologic si productia inteligenta, acestea fiind ”cuvintele de ordine pe care le promoveaza Uniunea Europeana in momentul de fata”: ”Trebuie sa ne uitam si la politica pe care o promoveaza UE sustinand acele tehnologii de varf pe care noi le-am intitulat tehnologiile viitorului. Suna extrem de pretentios sa ne gandim la nanotehnologii, suna extrem de pretentios sa ne gandim la biotehnologii sau nu mai spun de alte domenii de varf ale tehnicii. Eu cred ca asezarea pe acest drum al tehnologiilor de varf va face diferenta intre Romania actuala si Romania urmatorilor 10 ani”.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare