Fonduri importante pentru operatorii din turism

 Fonduri importante pentru operatorii din turism
Distribuie sa vada si prietenii tai

Firmele romanesti din domeniul turismului, care atrag turisti straini in Romania, vor putea obtine fonduri nerambursabile in valoare totala de aproximativ 4 milioane de euro, printr-o noua schema de ajutoare de minimis, publicat in consultare publica de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului.

Incomingul este deosebit de important, fiind o activitate de export pentru tara, prin contributia de valuta adusa in Romania de catre vizitatorii straini. Din acest motiv, lansam spre consultare publica schema de minimis care va contribui la repozitionarea noastra, ca destinatie competitiva. Concret, cheltuielile efectuate de operatorii economici pentru organizarea acestor pachete turistice vor fi decontate partial cu fonduri de la bugetul de stat. Initiativa va facilita activitatea economica a mediului privat, aspect ce se traduce in atragerea turistilor straini, in cresterea incasarilor provenite din turism si, prin urmare, in cresterea contributiei turismului in PIB”, a punctat Constantin-Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului si Turismului, intr-un comunicat de presa.

Potrivit Agerpres, sprijinul financiar de la bugetul de stat va fi acordat astfel:

  • 40 de euro pentru fiecare turist strain care a achizitionat si platit, in anul anterior depunerii, printr-o agentie organizatoare de turism de incoming in Romania, direct sau printr-un partener extern, un sejur turistic sau circuit de cel putin 4 nopti de cazare in Romania;
  • suplimentar 2 euro pentru fiecare noapte petrecuta in plus, peste cele patru, in cadrul aceluiasi sejur sau circuit turistic.

Numarul maxim al operatorilor economici care vor beneficia de sprijin se estimeaza la 1.200, iar inscrierile in cadrul programului se vor realiza exclusiv digital.

Vezi AICI proiectul Schemei de ajutor de minimis privind sustinerea operatorilor din turism pentru dezvoltarea activitatii de incoming.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare