Fonduri europene pentru dotarea unui spital din Gorj

 Fonduri europene pentru dotarea unui spital din Gorj
Distribuie sa vada si prietenii tai

Consiliul Judetean Gorj va depune, spre finantare, pe fonduri europene, un proiect privind dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Runcu.

Pentru spitalul din Dobrita se doreste achizitionarea unui computer tomograf, sase monitoare de functii vitale cu suport mobil, 30 de aparate de oxigenoterapie, echipamente de protectie, dispozitive si materiale sanitare.

Am supus aprobarii depunerea unui proiect pe programul operational infrastructura mare. Avand in vedere ca unitatea medicala de la Dobrita este spital Covid, ne ofera posibilitatea sa depunem un astfel de proiect european. Valoarea proiectului este de 5.800.000 de lei, iar elementul principal al proiectului il reprezinta achizitia unui Computer Tomograf. De asemenea, vom achizitionate si alte echipamente medicale. Astazi va fi depus proiectul si speram ca Ministerul Fondurilor Europene, dar si cel al Sanatatii sa analizeze in regim de urgenta acest proiect”, a declarat Cosmin Popescu, presedintele Consiliului Judetean Gorj.

Sanatoriul TBC de la Dobrita a devenit spital-suport pentru pacientii suspecti sau testati pozitiv cu noul coronavirus, cu un numar de 65 de paturi.

Proiectul „Consolidarea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, Judetul Gorj” a fost propus spre finantare prin intermediul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare