Fonduri europene pentru combaterea pandemiei COVID-19

 Fonduri europene pentru combaterea pandemiei COVID-19
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Fondurilor Europene informeaza ca a deschis mai multe apeluri de proiecte pentru a finanta sistemul sanitar, precum si unitatile de invatamant prin intermediul Programului Operational Infrastructura Mare si Programului Operational Competitivitate.

Potrivit sursei citate, din fondurile POIM sunt finantate pentru unitatile de invatamant echipamentele de protectie si containerele sanitare mobile in valoare de 50, respectiv 25 milioane euro, pentru a putea sustine activitati didactice in conditii de siguranta.

Apelul a fost deschis in data de 25 octombrie si pana in data de 2 noiembrie au fost depuse in sistemul electronic MySMIS 125 de proiecte in valoare de aproximativ 157.000.000 RON. Alte 180 de schite de proiecte erau in curs de completare.

Ministerul Fondurilor Europene anunta totodata ca in cadrul apelului se va finanta:

  • Dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat cu: echipamente de protectie / dispozitive medicale, in special, dar fara a fi limitate la: masti de protectie, dezinfectanti, combinezoane, aparatura destinata dezinfectiei si sterilizarii aerului de tipul nebulizatoarelor; containere sanitare mobile destinate asigurarii conditiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea raspandirii potentiale a infectiei cu virusul SARS-CoV-2;
  • Dotarea institutiilor de invatamant superior de stat cu echipamente de protectie / dispozitive medicale, in special, dar fara a fi limitate la: masti de protectie, dezinfectanti, combinezoane, aparatura destinata dezinfectiei si sterilizarii aerului de tipul nebulizatoarelor. Pentru actiunile de acest tip, echipamentele de protectie de uz personal sunt eligibile exclusiv in beneficiul studentilor care indeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale de stat si burse sociale ocazionale. Se mentioneaza ca dotarea cu containere sanitare mobile poate fi propusa doar pentru unitatile de invatamant preuniversitar de stat din regiunile mai putin dezvoltate, care nu au acces la reteaua de apa si canalizare.

Totodata, in cadrul POC a fost deschis in data de 2 noiembrie apelul de proiecte pentru finantarea tabletelor si a altor echipamente/ dispozitive electronice necesare desfasurarii activitatii didactice in mediu online astfel incat sa se asigure in bune conditii desfasurarea activitatilor didactice in anul scolar 2020-2021. Pentru finantarea echipamentelor pentru elevi este alocata suma de 100 milioane euro, iar pentru finantarea celor pentru studentii cu burse sociale – 50 de milioane euro.

In prima zi de depunere a proiectelor au fost incarcate in MySMIS 141 cereri de finantare in valoare de aproximativ 416,5 milioane lei, iar alte 331 schite de proiecte erau in curs de completare.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare