Fonduri europene de aproximativ 80 miliarde de euro alocate Romaniei

 Fonduri europene de aproximativ 80 miliarde de euro alocate Romaniei
Distribuie sa vada si prietenii tai

Presedintele Romaniei a declarat ca Romania a obtinut in urma negocierilor de la Summitul UE suma de 79,9 de miliarde de euro.

Fondurile sunt obtinute prin planul european de relansare Next Generation EU si Cadrul Financiar Multianul al UE pentru perioada de programare 2021-2027.

Dupa discutii foarte complicate, dupa patru zile si patru nopti de negociere, am obtinut pentru Romania o suma impresionanta – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene.

Ne permitem acum sa trecem la etapa urmatoare. Vom folosi aceasta suma de 80 de miliarde de euro pentru a reface infrastructura in Romania, pentru a construi spitale, scoli.

O parte semnificativa din acesti bani vor fi folositi pentru relansarea economica.

Ii vom folosi pentru a pune in practica, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucram impreuna cu Guvernul deja din ianuarie si in cel mai scurt timp va fi   finalizat, pentru a fi pregatiti sa incepem implementarea, iar, pe de alta parte, lucram de-o vreme buna deja la planul national de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economica”, a declarant Klaus Iohannis

De o parte din acesti bani vor putea beneficia direct si firmele mici si mijlocii (IMM) din Romania, prin granturi si imprumuturi directe, precum si prin contracte de achizitii in proiectele europene derulate de alti beneficiari.

Conform Concluziilor Consilului Eurpean pentru mecansmul de relansare economica NGEU Comisia Eurpeana va imprumuta de pe pitele financiare internationale pana la 750 de miliarde de euro activitatea de imprumut urmand sa se finalizeze la finalul anului 2026.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare