Fonduri europene de aproximativ 200 de milioane de euro pentru asigurarea de echipamente medicale si IT in scoli si universitati

 Fonduri europene de aproximativ 200 de milioane de euro pentru asigurarea de echipamente medicale si IT in scoli si universitati
Distribuie sa vada si prietenii tai

Ministerul Fondurilor Europene a publicat ghidurile solicitantului pentru dotarea scolilor si universitatilor cu echipamente de protectie medicala si IT, necesare desfasurarii activitatii didactice in pandemie.

Conditiile specifice de accesare a fondurilor pentru consolidarea capacitatii unitatilor de invatamant de stat in vederea gestionarii situatiei de pandemie generata de noul coronavirus are o alocare de 85 milioane euro si va finanta achizitia de catre unitatile de invatamant de echipamente de protectie medicala sau dispozitive medicale si dezinfectanti, precum si containere sanitare mobile.

Apelul Imbunatatirea continutului digital si a infrastructurii TIC sistemice in domeniul e-educatie, e-incluziune, e-sanatate si e-cultura – SECTIUNEA E-EDUCATIE apelul 2 dedicat tabletelor scolare si echipamentelor/dispozitivelor IT pentru activitatea didactica are o alocare de 100 milioane euro si va fi finantat prin intermediul Programului Operational Competitivitate .

Proiectele vor putea fi depuse in perioada 25 octombrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

Finantarile vor putea fi contractate de unitatile de invatamant preuniversitar de stat pentru

  • echipamente de protectie / dispozitive medicale, in special, dar fara a fi limitate la: masti de protectie, dezinfectanti, combinezoane, aparatura destinata dezinfectiei si sterilizarii aerului de tipul nebulizatoarelor;
  • containere sanitare mobile destinate asigurarii conditiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea raspandirii potentiale a infectiei cu virusul SARS-CoV-2.

Grupul tinta al acestui apel este format din elevii si cadrele didactice din invatamantul preuniversitar selectati/ stabiliti de catre solicitant. De asemenea, se are in vedere si dotarea claselor din unitatile de invatamant preuniversitar cu echipamente/dispozitive IT pentru a participa la cursuri online.

Vezi AICI comunicatul integral al MFE!

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare