Fonduri de sprijin de pana la 50.000 de euro pentru firmele agroalimentare

 Fonduri de sprijin de pana la 50.000 de euro pentru firmele agroalimentare
Distribuie sa vada si prietenii tai

Firmele mici si mijlocii din UE, vor putea obtine compensatii de pana la 50.000 de euro din fonduri europene, iar fermierii, pana la 7.000 de euro, sub forma de sume forfetare, potrivit unei masuri de urgenta votate de Parlamentul European, dar care mai are nevoie de aprobarea Consiliului UE.

Masura va permite statelor membre ale UE sa utilizeze fondurile ramase in programele lor de dezvoltare rurala pentru a plati o suma forfetara unica sub forma de compensatie pentru fermierii si micile intreprinderi rurale afectate in mod deosebit de criza provocata de noul coronavirus.

In propunerea initiala, Comisia Europeana stabilise sprijinul pentru fermieri la 5.000 de euro, dar europarlamentarii au cerut majorarea sumei la 7.000 de euro. Pentru firmele de productie agroalimentara, se mentine nvelul maxim de 50.000 de euro.

Suma de finantare a masurii de sprijin sub forma de lichiditati va fi limitata la 2% din pachetul financiar al UE pentru programele de dezvoltare rurala din fiecare stat membru, in crestere fata de procentul de 1% propus initial de Comisia Europeana.

Proiectul de regulament, sub forma aprobata de deputatii si agreata informal de statele membre, va fi inaintat Consiliului spre aprobare finala. Odata aprobat atat de Parlament, cat si de Consiliu, noul act legislativ va fi publicat in Jurnalul Oficial al UE si va intra in vigoare imediat dupa aceea.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare