Fonduri de 630 de milioane RON pentru autoritatile locale

 Fonduri de 630 de milioane RON pentru autoritatile locale
Distribuie sa vada si prietenii tai

Guvernul a alocat 630 milioane RON, suma care poate fi imprumutata autoritatilor locale, pentru a asigura prefinantarea si contributia proprie la investitiile cu finantare europeana sau nationala.

Ordonanta de urgenta va asigura dezvoltarea localitatilor cu finantare europeana si nationala, fondurile necesare acoperirii cheltuielilor pana in momentul decontarii facturilor si sa previna pierderea investitiilor din cauza lipsei contributiei proprii.

Guvernul Romaniei sustine, prin aceste resurse financiare, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii. Administratiile locale vor putea accesa imprumuturi si pentru investitii prin programe nationale si chiar pentru finantarea investitiilor publice locale, un lucru care ar putea duce la deblocarea multor proiecte aflate, astazi, in asteptare”, a declarat ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila.

Sumele vor fi acordate sub forma unor imprumuturi din Trezoreria Statului, cu o dobanda cu pana la de doua ori mai favorabila fata de valorile de pe piata bancara.

Printre prioritatile noastre pe termen mediu, 2021-2024, se afla cresterea ritmului de absorbtie a fondurilor europene si incurajarea participarii directe a autoritatilor locale din Romania la programe europene. De aceea, posibilitatea accesarii de imprumuturi la dobanda mica din Trezoreria Statului este esentiala pentru dezvoltare, in ansamblul ei”, a mai punctat ministrul.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare