Fonduri de 13 milioane de euro pentru fermierii din zona montana

 Fonduri de 13 milioane de euro pentru fermierii din zona montana
Distribuie sa vada si prietenii tai

AFIR primeste cereri de finantare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mica in zona montana. Fondurile totale la dispozitia fermierilor sunt de aproximativ 13 milioane de euro si sunt acordate prin submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole”, din PNDR 2014 – 2020.

Cererile se depun exclusiv online pe www.afir.info, pana la 31 decembrie, sau pana cand, prin cererile depuse, se atinge plafonul maxim de 19,4 milioane de euro. Pragul de calitate pentru proiectele care se depun in luna august este de 40 de puncte, stabilite prin cumularea criteriilor de selectie mentionate in Ghidul solicitantului.

Finantarea nerambursabila acordata prin PNDR 2020 este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru realizarea unui abator de mica capacitate in zona montana, in cazul in care acesta este realizat de catre IMM-uri. Pentru grupuri de producatori, cooperative sau societati cooperative intensitatea sprijinului acordat poate ajunge pana la 70%.

Daca este realizat de alte intreprinderi decat cele mentionate anterior, finantarea PNDR va fi de maxiumum 40%. Fondurile nerambursabile acordate pentru o astfel de investitie pot ajunge pana la maximum 300.000 euro/ proiect.

La nivelul judetului Gorj, pentru accesarea acestor fonduri, sunt eligibili fermierii din urmatoarele localitati: Novaci, Baia de Fier, Bumbesti-Jiu, Crasna, Musetesti, Pades, Pestisani, Polovragi, Runcu, Schela, Stanesti si Tismana.

Capacitatea maxima de sacrificare a unui abator de capacitate mica, incluzand taierile de urgenta, presupune un maxim de 5 UVM / zi si incadrarea in 200 de capete / luna pentru porcine, ovine sau caprine, respectiv de 40 de capete / luna pentru bovine. In cazul in care se realizeaza o investitie pentru un centru de sacrificare, acesta trebuie sa functioneze pentru cel mult 2,5 UVM / zi si sa se incadreze in 100 de capete / luna pentru porcine, ovine sau caprine, respectiv in 20 de capete / luna pentru bovine.

Pentru informatii suplimentare sau clarificari, personalul AFIR de la nivel central, dar si de la nivel regional, poate oferi solicitantilor de fonduri europene informatii detaliate, utile la intocmirea corecta a proiectului

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare